03 / 05 / 2024

Tibet Ağırtan Pronet'e Bilgi Teknolojileri Değişim Proje Müdürü oldu!

Tibet Ağırtan Pronet'e Bilgi Teknolojileri Değişim Proje Müdürü oldu!

Türkiye'nin önde gelen güvenlik firmaları arasında yer alan Pronet Güvenlik’te Bilgi Teknolojileri Değişim Proje Müdürlüğü görevine, profesyonel kimliğinin yanı sıra müzisyen kimliği ile de tanınan Esat Tibet Ağırtan getirildi...



Avustralya’da bulunan Victoria Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği eğitimi alan Ağırtan, çalışma hayatına Foster’s Group bünyesinde başladı. Ardından Yapı Kredi Bankası’nda Analist Programcı olarak görev alan Ağırtan, sonrasında sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren SBM’de aynı pozisyonda çalıştı. Turkcell’de DWH Developer olarak görev aldıktan sonra Vodafone’a geçen Ağırtan, Pronet ekibine katılmadan önce görev yaptığı Turkcell’de Bilgi Teknolojileri Danışmanı olarak birçok başarılı projeye imza attı.


Türkiye’de ‘1960’ların Rock and Roll Müziği’ denilince akla gelen ilk isim olan Ağırtan, aldığı jazz orkestrasyon eğitiminin de katkısıyla yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarında birçok ilklere imza attı. Mavi Sakal grubunu kuran, Wembley’de konser veren ilk ve tek Türk ekibinin içinde yer alan Ağırtan, yabancılardan oluşan ekibiyle World Music formatında yaptığı türkü albümü ile yurtdışında çeşitli festivallere de katıldı. Aylarca Top 10 listelerinde kalan besteleri ve diğer sanatçıların prodüksiyonlarına attığı imzalar, çeşitli yarışmalarda yaptığı jüri üyelikleri, Tibet Ağırtan’ın renkli bir kişiliğe sahip ve müzisyen kimliği ile de başarılı olduğunun göstergesidir.




Geri Dön