28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.



Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına lokomotif olmak için ihracatın başta turizm, hava, kara, deniz ve demir yolu taşımacılığı, sağlık turizmi, yabancı öğrenci girişi, bilişim ve yazılım, dizi film ihracatı gibi bütün kalemleri ayrı ayrı geliştirme ve destekleme konusunda çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Paylaşılan detaylara göre, bu konuda Türkiye'nin hizmet ihracatında son 20 senede 6 kattan fazla artış gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, "2002 yılında 14 milyar dolar olan hizmet ihracatın, 2022 yılında bir önceki seneye göre yüzde 47 artış göstererek 90,5 milyar dolarlık bir rekora imza attı. Böylelikle 50 milyar dolarlık hizmetler dengemiz, cari açığı kapatma noktasında da önemli bir konumda yer almıştır." ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu açıklamada, Türkiye'nin uluslararası alanda hizmet ihracatındaki başarısının kendini gösterdiği ve dünya genelinde yüzde 1,3'lük payla 23. sıraya yükseldiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön