11 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.



Geçen sene hizmet ihracatında elde edilen artışla Türkiye'nin, İspanya'dan sonra dünyadaki ilk 30 ihracatçı ülke içerisinde en yüksek artış oranına sahip ülke konumuna geldiği belirtilen açıklamada, hizmet ihracatının bu senenin ilk 4 ayında yüzde 22,6'lık artışla 25,8 milyar dolar olduğu da hatırlatıldı.

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyetimizin 100. yılında 120 milyar doları aşma hedefi planlanıyor. Ticaret Bakanlığı olarak 2023 yılının başından itibaren hizmet sektörlerine aktarılan kaynak 774 milyon 730 bin 132 Türk Lirası olup 2023 yılı için ayrılan bütçe toplamı ise 2,5 milyar Türk Lirası'dır. Ticaret Bakanlığı olarak katma değeri yüksek, fikri mülkiyet yoğun, yaratıcılığın ve yenilikçiliğin ana eksene oturduğu günümüzde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödemeler Dengesine net fazla kazandıran alt sektörlerimize ve kalemlerimize yatırımlarımızı, desteklerimizi artırarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemek için çalışmalarımız sürmektedir."

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön