19 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Ticaret Bakanlığı tarafından marketlerin denetlenmesinden sonra fahiş fiyatların düşürülmesi sağlandı. Bakanlık tarafından sağlanan marketlerdeki dev indirim, tüketicilere bir fırsat niteliğinde oldu.



Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki fahiş fiyatların durumuna kayıtsız kalmadı ve harekete geçti. Konu ile ilgili bazı uygulamaları başlatmak zorunda kalan Bakanlık, fiyatların en uygun olacak şekilde indirilmesini amaçladı. 2023 yılının yarısına kadar olan sürece kadar pek çok markette denetlemeler yapıldı. Bunun sonucunda ise 11 bin 301 markette fiyat uygunsuzluğu tespit edildi. Fiyat uygunsuzluklarını tespit eden Bakanlık 11 milyon 244 bin 737 TL para cezası uyguladı. Bu haberin ardından marketlerdeki son fiyatlar vatandaşlar tarafından merak edildi. 

Tüketici haklarının korunmasını sağlamak için kapsamlı denetim

Marketlerde fahiş fiyatların artması Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bu fiyatlarla ilgili denetleme başlatan bakanlık, tüketicilerin mağdur olmaması adına titiz bir çalışma yürüttü. Ürün ve fiyat listesinin uygun olmaması, elektronik veya dijital etiket olması gibi durumlar denetleme esnasında göz önünde bulunduruldu. Tüketicinin alım uygunluğuna göre bir fiyat belirlenmesi gerekliliğiyle Bakanlık, düzenlemelerini yaptı. Buna uygun şekilde market fiyatlarını belirleyerek tüketicilerin mağdur olmasını engellemeyi amaçladı. 


Geri Dön