07 / 07 / 2024

Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Ticaret Bakanlığı tarafından marketlerin denetlenmesinden sonra fahiş fiyatların düşürülmesi sağlandı. Bakanlık tarafından sağlanan marketlerdeki dev indirim, tüketicilere bir fırsat niteliğinde oldu.



 Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Market fiyatlarındaki fahiş zamların şikayetleri dikkate alındı

Döviz kurundaki artış market fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. 2023 yılında günden güne market fiyatlarındaki aşırılık dikkat çekmeye başladı. Orantısız zamların peş peşe gelmesi, vatandaşların alım gücünü sınırlıyor. Vatandaşlar şikayetlerini özellikle de sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı. Bu şikayetlere sessiz ve kayıtsız kalmayan Ticaret Bakanlığı, vatandaşları dinledi ve harekete geçti. Fiyat etiketlerinin kasada farklı bir değerde olması aldatıcılık olarak kabul edildi. 

Gerçek fiyatların tüketicilere yansıtılması amaçlandı. Ticaret Bakanlığı, 10 Haziran 2023 tarihinde konuyla ilgili paylaşım yaptı. Twitter’da yapılan paylaşımda şu açıklamalarını yaptı: “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği doğrultusunda denetimler sürekli olarak devam edecektir.” Yapılan denetlemelerin ve incelemelerin ardından marketlerdeki son fiyatların düzenlendiği belirtiliyor. Ürün fiyat uyuşmazlığı olan ürünlerin fiyatları değişerek yeni halleriyle satışlara sunulduğu tahmin ediliyor. 

ŞOK'ta Singer dikiş makinesi 2 bin 499 TL'ye, Mitsubishi klima 16 bin 999 TL'ye düştü!

Migros'ta kırmızı et ürünleri yüzde 10 indirim! Kuzu ve dana et fiyatları dip yaptı!

ŞOK’ta Fary bulaşık deterjanı 87 TL’ye, Alo çamaşır deterjanı 200 TL’ye, çamaşır suyu 20 TL’ye düştü!


Geri Dön