17 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.



Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu düzenlemeye aykırı her bir ilanın, Ticaret Bakanlığı tarafından 2. el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edileceği ve bu ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabileceği belirtildi.

Söz konusu bu düzenlemenin yayımlanmasıyla beraber, ilan sitelerinde taşıt fiyatlarının sıfır atılarak girildiği ya da güncellendiğinin tespit edildiği kaydedilirken, ayrıca bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyadaki haberlerin  de Bakanlığa ulaştığına değinildi.

Ticaret Bakanlığı ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu düzenlemeyi dolanmak için hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikte olan ilanlar da kısıtlama kapsamında değerlendirilecek ve ilanları verenler ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığımız tarafından idari para cezası uygulanabilecek. Ayrıca bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı tarafından, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılar yapılmıştır. Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe yapılan stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecek."

Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere kötü haber! Öyle bir zam geldi ki, görenler almaktan vazgeçecek!

İkinci el taşıt satışı için flaş karar! Kurala uymayanlara 300 bin TL ceza!

Dikkat! 15 Temmuz'da ulaşımın ücretsiz olacağı hatlar ve iller peş peşe açıklandı!


Geri Dön