02 / 05 / 2024

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortak kanun kararı ile çıkarılmaya başlayan Ticaret Sicili Gazetesi, ticaret hayatında güvenli bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. İşte Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ve gazeteye dair merak edilen ayrıntılar…



TİCARET SİCİLİ GAZETESİNDE HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR?
Ticaret Sicili Gazetesi’nin internet sitesi üzerinden, 1957 yılından bugüne kadar verilen tüm ilanlar sorgulanabilmektedir. 
Dijital ortamda görüntülenebilen bu ilanların çıktısı alınabilmekle birlikte hem ıslak hem de elektronik imzalı kopyaları talep edilebilir. Aynı zamanda yayınlanan ilanların kargo takip sorgulamaları ve ünvan sorgulama işlemi de yine bu Ticaret Sicili Gazetesinin sitesinde yapılır. 

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?
TİCARET SİCİLİ GAZETESİNDE SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ticaretsicil.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. Ücretsiz sorgulama yapmak için öncelikle siteye üye girişi yapılmalıdır.
Üye girişi yaptıktan sonra, sorgulama yapmak istediğiniz şirketin kayıtlı olduğu ticaret sicil müdürlüğünü listeden seçin, numara veya unvanından birini girin. Bilgileri girdikten sonra “büyüteç” butonuna basarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. 
Aynı zamanda sorgulamaları belirli tarih aralıkları için de yapılabilmektedir.

TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?


Geri Dön