29 / 04 / 2024

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), kiralık ve satılık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı gerçekleştirdi.



Son iki senede fahiş kiralar milyonlarca vatandaşın ortak sorunu haline geldi. Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak duruma gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), kiralık ve satılık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı gerçekleştirdi.

Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda konuya ilişkin konuşan TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, ATEM ile imzaladıkları protokol doğrultusunda insan hakları noktasında eğitimler vermeye devam edeceklerini belirtti.

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

Barınma hakkının insan onuruna uygun olacak şekilde icra edilmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, mülkiyet hakkının yaşam ve hürriyet hakkı ile beraber üç temel haklardan biri olduğunu hatırlattı.

Başkan Muharrem Kılıç, hiçbir hak ve özgürlük alanının sınırsız olmadığına dikkat çekerek, haklarla eş zamanlı şekilde yurttaş sorumluluğunun da unutulmaması talebinde bulundu.

İşte detaylar...


Geri Dön