28 / 04 / 2024

TİKA'dan Gürcistan'ın Karacalar Köyü kreşine tadilat desteği!

TİKA'dan Gürcistan'ın Karacalar Köyü kreşine tadilat desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan'ın Telavi Belediyesine bağlı Karacalar köyü kreşine tadilat ve donanım desteğinde bulundu.



TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, kreşin tadilat talebi üzerine 2014'te başlatılan çalışmalarda, çocukların daha iyi bir eğitim almaları ve sosyo-kültürel faaliyetlerinin destekleneceği bildirildi.


Kreşte halihazırda iki grubun bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Kreşte soyunma odaları ve oyun sınıflarıyla 6 grubun açılması hedefleniyor. Proje kapsamında öncelikli olarak mevcut 90 çocuğa hizmet veren bina tadilattan geçirilerek, eğitim yılı için yetiştirildi" ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, kreşin köy çocuklarına vereceği eğitim ve sosyal hizmetlerin kalitesinin artırılmasına katkı sağlamak üzere gerekli oyun ve yatak odası mobilyası, mutfak, yemekhane ekipmanı, müzik salonu, doktor ve öğretmenler odası malzemelerinin TİKA tarafından temin edildiği belirtildi.


Bölgede, temiz ve kaliteli içme suyunun temini sorunu bulunduğu vurgulanan açıklamada, kreş avlusuna bir artezyen su kuyusu yapılarak, 10 tonluk depo yerleştirildiği de kaydedildi.



AA


Geri Dön