27 / 04 / 2024

TİMCO Sokak’ta inşaat bitti, dükkanlar kiralanıyor!

TİMCO Sokak’ta inşaat bitti, dükkanlar kiralanıyor!

Başkent’in yeni ticaret rotası olan Anadolu Bulvarı üzerinde, dekorasyon ve inşaat malzemeleri sektörünün lider markalarını bir araya getirecek TİMCO Sokak’ta inşaat çalışmaları tamamlandı, kiralamalar başladı...



256 dükkandan oluşan ticaret kasabası olarak Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirilen 

TİMCO Sokak, mayıs ayında kapılarını aralıyor.




Başkent’in yeni ticaret rotası olan Anadolu Bulvarı üzerinde, dekorasyon ve inşaat malzemeleri sektörünün lider markalarını bir araya getirecek TİMCO Sokak’ta inşaat çalışmaları tamamlandı, kiralamalar başladı.


TİMCO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yıldırım, projenin Ankara’nın Rüzgarlı  ve Konya Sokak ile Siteler’le edindiği sokakta alışveriş alışkanlığından ilham alınarak geliştirildiğini belirtti. 

Sektörün 25 yıllık hayali olan TİMCO Sokak’ta inşaat çalışmalarına 2007 yılında başladıkların ve 2 etaptan oluşan projedeki 256 dükkanın inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildiren Yıldırım, ‘’Tamamı kiralanacak ve mayıs ayında kapılarını aralayacak dükkanların her biri 485 metrekare olacak.  4 katlı dükkanlarda,  ürün sergileme alanının yanı sıra depo ve ofis olarak kullanılacak bölümler yer alacak. Bu dükkanların bazıları kafe ve restoran olarak kiralanacak. Geniş bulvarlar üzerinde kurgulanacak projede, 2 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark da bulunacak’’ dedi.

-1500 kişiye istihdam-

TİMCO Sokak’ın lokasyonu hakkında da bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi:

‘’TİMCO Sokak, ticaretin yeni rotası Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirildi. Ostim, Gimat, ATB, İvedik, 1. Organize Sanayi, Siteler, Şaşmaz gibi sanayi bölgelerinin tam ortasında yer alacak TİMCO Sokak;, Ankara’nın dekorasyon ve inşaat malzemeleri  ticaretinin yeni çekim merkezi olacak.

TİMCO Sokak, sadece Ankara'nın değil, yakın kentlerin de ihtiyaçlarını karşılamak üzere dizayn edildi.  Esenboğa Havalimanı'na 25,  Ankara  Tren Garı'na 7, Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ise 5 dakika mesafede yer alıyor. Ankara'nın hemen her semtine de 5 ile 15 dakika arasında ulaşılıyor. TİMCO Sokak'a sadece birkaç dakika mesafede bulunan AVM, otel ve rezidans yatırımları ise projenin çekim gücünü artıracak.’’

TİMCO Sokak projesi için bugüne kadar yaklaşık 300 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydeden Yıldırım, yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.

-Türünün ilk örneği-

Ankara’nın yeni proje yönetim şirketi AKG Statu’nun kurucu ortağı ve TİMCO Sokak’ın proje koordinatörü Alper Göker de  ticari model olarak türünün ilk örneği olduklarını, ticari bir siteden çok AVM’ye benzediklerini belirtti.

AVM’lerde kira anlaşmalarının dolar ya da euro üzerinden yapıldığını anımsatan Göker, ‘’TİMCO Sokak’ta ise Türk Lirası üzerinden kiralamayı tercih ettik. Bu projeyi planlarken öncelikle iş ortaklarımızın ihtiyaç ve endişelerini masaya yatırdık. Bu ülkenin esnafı, tüccarı %100 Türk sermayesi ile hayata geçmiş olan bu projede finansal endişeleri bir kenara bıraksın tüm enerjisini ve zamanını işine ayırsın istedik. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ise bu gün gelinen euro ve dolar kurları ile bir kez daha gördük’’ diye konuştu.

TİMCO Sokak’ın 2 etaptan oluşan bir proje olduğunun altını çizen Göker, ‘’ 1. Etapta Rüzgarlı Sokak’ta dekorasyon ve inşaat malzemesi satan işletmelerin yanı sıra, Konya Sokak’ta elektronik malzeme satan işletmeler ve yiyecek içecek işletmeleri yer alırken 2. Etapta Gimat ve Öz Ankara da gıda toptancılığı yapan işletmeler ile karma sektörler yer alacak.

TİMCO Sokak, itibarlı markaları, alternatif ürün çeşitliliği ve lokasyon avantajı ile toptan ya da perakende tüm yapı, inşaat ve dekorasyon çözümlerini 150 bin metrekarelik tek bir merkezde toplayacak. Yapı, inşaat ve dekorasyon sektörünün bu itibarlı markaları en iyi fiyat garantisi ile binlerce ürün sunacak’’  ifadelerini kullandı.


Geri Dön