25 / 08 / 2024

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

Türkiye'nin ilk Tiny House üreticisi Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house almadan önce dikkat edilmesi gerekenler, '4 Altın Kural' diyerek açıkladı. Peki Tiny house alacaklar nelere dikkat etmeli? 



Tiny house alınmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Peki tiny house alırken nelere dikkat edilmeli? İşte o 4 altın kural...

Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house sahibi olmadan önce dikkat edilmesi gereken 4 altın kuralı şu şekilde açıkladı: 

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

1. Standartlarına uygun üretilmiş olmalı 

Tiny Houselar, Karayolları trafik yönetmeliğine ve yönetmelikte belirtilen standartlara uygun şekilde üretilmiş olmalı. Bu standartlar, en boyutunun 2,55 metreyi, boy uzunluğunun maksimum 8,5 metreyi, yüksekliğinin yerden 4 m, ağırlığının ise 3 bin 500 kilogramı aşmaması olarak sıralanıyor. Aynı zamanda tiny house’ların O2 belgesine sahip, ruhsatları bulunuyor. Satın alındıktan sonra sonra e-devlet üzerinden “Araçlarım” sekmesinden tiny house’ un plakası öğrenilebiliyor. 

2. Tiny House'lar bu arazilere konumlandırılamaz

Tiny House’ların konumlandırılacağı arazinin tipi oldukça önem arz ediyor. Arazinin imarlı ya da imarsız olmasına bakılması gerekmiyor. Çünkü tiny house'lar bir yapı değil vasıta hüviyetinde geçiyor. Arazinin vasfı sit alanı niteliğinde ise kanunlar gereğince burada tiny house konumlandıramazsınız. Ayrıca konumlandıracağınız arazinin kadastral bir yolunun olması da oldukça önemli. 

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

3. Üretim gücü ve malzemesi incelenmeli 

Tiny house satın alınırken öncelikle doğru üreticinin seçilmesi gerekiyor. Üreticinin kurumsallık     yapısı, daha önceki projeleri, üretim tesisi gibi detayların mutlaka incelenmesi gerekir. Daha önce üretmiş olduğu   referanslar istenebilir, bu referanslarla görüşülebilir ve ziyaret edilebilir. 

4. İklim koşullarına dikkat edilmeli 

Sonuncu kural ise Tiny house’un konumlandırılacağı alanın iklim şartları oluyor. Konumlanacağı alanın 5 yıllık yağış-nem ortalaması ve 5 yıllık sıcaklık ortalaması inşa edilmeden önce kullanılacak yapı malzemesinin seçilmesinde oldukça önem arz ediyor. Tiny house'ların konumlanacağı arazinin iklim koşullarına uygun malzemelerde üretilmesi gerekiyor. 

Altının efendisi İslam Memiş'ten tokat gibi açıklama geldi! Elinde altın olanlar bu tuzağa dikkat edin!

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

AB ülkelerinde enflasyona Türk işi çözüm! Gıda fiyatlarını sabitlemek için hareke geçtiler!


Geri Dön