28 / 04 / 2024

Tire Devlet Hastanesi Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasına girdi!

Tire Devlet Hastanesi Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasına girdi!

Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasına giren Tire Devlet Hastanesi'nde "dijital" ortamda depolanan hasta bilgi ve kayıt sistemleri, yine hastanın izniyle başka hekimler tarafından da anında elektronik ortamda görülebilecek.




Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından verilen "Stage 6" seviyesine ulaşan Tire Devlet Hastanesi'nde kağıt ve kırtasiye devri sona erdi. Sağlıkta yarattığı dijital devrimle Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasına giren Tire Devlet Hastanesi'nde "dijital" ortamda depolanan hasta bilgi ve kayıt sistemleri, yine hastanın izniyle başka hekimler tarafından da anında elektronik ortamda görülebilecek. Yaklaşık bir ay önce İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle "Stage 6" belgesini alan Tire Devlet Hastanesi, Türkiye'de, Mustafa Kemalpaşa, Mersin Erdemli ve Rize Devlet Hastanesi ile birlikte dört kamu hastanesi arasına girmeyi başardı.


Hedef "Stage 7"

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Fatih Hayali, hastanenin konferans salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Avrupa'da "Stage 6" seviyesine yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Uzun ve titiz bir çalışmanın ardından hak ettikleri unvanı elde ettiklerini kaydeden Hayali, "Hedefimiz, 'Stage 7'ye yükselen Avrupa'nın üçüncü hastanesi olabilmek. Çalışmalarımıza ara vermeden başladık. Hastanemizde kağıt kullanımı tamamen ortadan kaldırıldı. Dijital ve kayıtsız hastane kavramı oluşturduk. Belgemizi, 6-7 Ekim tarihinde İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen törenle alacağız" dedi. Toplantıya, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.


"Stage 6" nedir?

Sağlıkta dijital devrim yaratan sistemde kağıt kullanımı tarihe karışıyor. Hastaların tahlil, teşhis, röntgen, MR ve tomografileri tamamen dijital ortamda saklanıp değerlendiriliyor. Hastanedeki doktorlar, hastalarının sağlık bilgilerine mesafe tanımaksızın cep telefonları, tablet ve PC'lerinden kolayca ulaşabiliyor. Eğer hasta tedavi amacıyla başka bir hastaneye giderse, yine kendisinin izniyle mevcut sağlık bilgilerine başka doktorlar da sanal ortamda ulaşabiliyor. Artık hastaların ellerinde tahlil sonuçları veya röntgenleriyle kapı kapı dolaşması tarih oluyor. Dijital devrim ile hasta ve doktorlar önemli ölçüde zamandan tasarruf ediyor.



Yeni Asır




Geri Dön