18 / 05 / 2024

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday alımında büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...



Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun 85 senelik tecrübeli bir kurum olduğuna değindi ve "Biz fiyatlarımızı belirlerken bu tecrübe ve bilgi birikimine dayanıyoruz. Üreticimizin ürününü değerinde satması için birçok kriteri göz önünde bulunduruyoruz. Öncelikle maliyet unsurlarını kalem kalem hesaplıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Geçtiğimiz sene ilk defa uygulanan hububat alım priminin bu yıl tüm üreticileri kapsayacak şekilde düzenlendiğine dikkat çeken Ahmet Güldal, bu sene Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olduğunu belgeleyen tüm üreticilerin bu uygulamadan faydalanacağını belirtti. Güldal, "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğdayda 1000 TL, arpada 500 TL hububat üretim primi tüm üreticilerimize verilecek" dedi ve TMO'ya satma şartı olmadığının altını çizdi. 

Açıklamasında "Ülke genelinde toplam 540 noktaya ek olarak 11 ticaret borsasında da alım yapıyor olacağız. Her alım noktasındaki günlük alabileceğimiz miktarı maksimuma çıkarttık" bilgisini de paylaşan Güldal, üreticilerin randevularına sadık olmasını istediklerini belirtti ve ileri tarihlere de randevu alınabileceğini söyledi. Güldal, aynı zamanda lisanslı depoların da tercih edilebileceğine vurgu yaptı.

Güldal, ürün bedellerinin 30 gün içerisinde çiftçilerin hesaplarına yatırılacağına da dikkat çekti.  

TMO dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 


Geri Dön