23 / 12 / 2024

TOBB Adıyaman'a Anadolu Lisesi ve 200 kişilik yurt yapıyor!

TOBB Adıyaman'a Anadolu Lisesi ve 200 kişilik yurt yapıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adıyaman’a 16 derslikli Anadolu Lisesi, 200 kişilik yurt ve kapalı spor salonu yapıyor. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Güneyi’nde yapılacak olan binaların temeli düzenlenen tören ile atıldı...




TOBB, Adıyaman’a 16 derslikli Anadolu Lisesi, 200 kişilik yurt ve kapalı spor salonu yapıyor. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Güneyi’nde yapılacak olan binaların temeli düzenlenen tören ile atıldı. Bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan okul bodrum, zemin artı 3 kattan oluşurken, yurt binası da bodrum, zemin artı 3 kattan oluşuyor. Küçük tip proje olan kapalı spor salonuyla birlikte okul ve yurt toplam 10 bin 563 metrekare kapalı alana sahip.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma törenin açış konuşmasını ATSO Başkanı Mustafa Uslu yaptı. Uslu, TOBB’un Türkiye’de bu güne kadar 43 eğitim tesisini tamamladığını, 18 ilde bu inşaatın devam ettiğini, 21 ilde ise tesis yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.


Uslu, ülkemizin geleceğinin gençliğe verilen önem ve kaliteli eğitimden geçtiğini belirterek, “Eğitime yapılan yatırım en iyi ve hayırlı bir yatırımdır. Ancak bir taraftan da bu gün üzülüyorum. Adıyaman’da böylesine güzel yatırımların birinci sınıf tarım arazisinde yapılması son derece yanlış uygulamadır. Adam boyu ekinlerin olduğu bir yerin imara açılması yanlış bir uygulamadır. İnşallah bundan sonra daha hassas davranacaklarını temenni ediyorum” dedi.


Mustafa Uslu’nun konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ‘tarım arazisi’ eleştirisine cevap verdi. Kutlu, “Buranın yapımında yerelde ATSO ve Borsa Birliğine teşekkür ediyoruz. Biz bu yatırımların yapılmasını önemsiyoruz ve Adıyaman’ın daha fazla ihtiyacı var. Adıyaman’ın ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayacak.


Ben belediye başkanı olmadan önce buraya ruhsat verilmiş. Birinci sınıf tarım arazilerine imar verilmesi Adıyaman’ın ciddi bir sorunudur. Bu sorun yeni bir sorun değil, Adıyaman’ın ilk kuruluşundaki yeri dahil birinci sınıf tarım arazisidir. Büyüyen Adıyaman’ı yerleştireceğimiz, tarım arazisi olmayan bir yer yok. Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğu yerde birinci sınıf tarım arazi, diğerler yapılarda birinci sınıf tarım arazisindedir. Birinci sınıf tarım arazisine yapılar yapılırken yüreğimiz yanmayan tek şey bu eğitim yuvalarıdır. Çünkü bu okuldan yetişecek insanlar bu topraklardan yetişecek buğdaylardan daha önemlidir. Ama konut alanlarında azami derecede dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorum. Birinci sınıf tarım arazisi olmayan Karadağ bölgesidir. Karadağ hem hazine arazi, hem de orman arazisidir. Buraların tekrar konut alanına çevrilmesi hukuken, teknik olarak mümkün değildir. Bu konuda fikirleri olan varsa paylaşabilirler” dedi.


Vali Mahmut Demirtaş ise, TOBB’un Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Adıyaman’da da eğitim tesisi yapıldığını belirterek, göreve başladığı günden itibaren eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.


Eğitim tesisin 2015 yılında bitirileceğini belirterek, “Göreve başlayalı yaklaşık 20 ay kadar oldu. Göreve başladığım zamandan itibaren en çok eğitime önem verdim. Eğitim bu ülkenin her şeyi, geleceği, gelişmişlik göstergesi eğitimdir. Eğitim durumu çok iyiyse çok kalkınmış bir ülkedir. Bunlar birbiriyle doğru orantılıdır. Bunun için eğitimi yükseltmelidir. Bu güne kadar 71 tane okulun temelini attık. 796 derslik inşaat halinde veya bitmiş. Bu yılda Allah kısmet ederse 180 dersliğin temelini atacağız. İnşallah eğitim problemlerinin tamamını çözmeyi düşünüyoruz. Adıyaman’da bu yatırımı yapacak büyüklükte bir arazi bulamadık. Bizden önce imar çalışması yapıldığı için okul yapıldı. Buğdaydan eğitim daha hayırlı olacaktır” diye konuştu.


Konuşmaların ardından tesislerin temeli atılırken, kurban kesildi.



Adıyaman Yorum


Geri Dön