12 / 05 / 2024

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretim 2 hafta duracak

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretim 2 hafta duracak

Bursa'daki dev fabrikasında yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Tofaş iki hafta süreyle üretime ara verecek. Tofaş'ta üretim 16 Ocak'ta yeniden başlayacak.



Öte yandan Tofaş'ın Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyu ile paylaşılmasının ardından gözler Bursa'daki fabrikaya çevrilmişti.

2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ Fabrikası'nda devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılıp uzatılmayacağını ile ilgili konunun değerlendirildiği ve Tofaş Fabrikası'nda üretilecek yeni ürünlerin konusundaki çalışmalarla ilgili kesinleşen bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Üretime ara vererek yeni yıla girmeye hazırlanan Bursa fabrikasında, Amerika pazarı için üretilen Doblo'nun 636 modeli ile Avrupa Pazarı için üretilen Doblo 263 modelinin 2022 yılı sonu itibariyle bir daha üretilmeyeceği açıklanmıştı. Edinilen bilgiye göre, Doblo 263 modelinin Türkiye pazarı  üretimlerinin ise 2023 sonuna kadar devam edecek.

YAKLAŞIK 7 BİN ÇALIŞANI VAR

Tofaş Fabrikasında 4518 mavi, 1480 beyaz yakalı olmak üzere yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi Tofaş’ın temelleri 1968 yılında atıldı. Sermayesinde, Koç Holding ile FCA Italy SPA’nın eşit hissedar olduğu Tofaş’ın yüzde 24,3’ü halka açık. Tofaş hisseleri, Borsa İstanbul BİST 30 ve BİST 100 endekslerinde işlem görüyor. Ayrıca Tofaş, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer alıyor. Genel Merkezi İstanbul'da olan Tofaş üretim faaliyetlerini 350 bin m2'si kapalı yaklaşık 1 milyon m2 alan üzerinde kurulu Bursa'daki fabrikasında gerçekleştiriyor.

Tofaş Bursa fabrikasında Fiat Egea ailesinden Sedan Hatcback, Station Wagon ve Cross modellerinin yanı sıra Fiat Doblo ve Fiorino modellerinin üretimi yapılıyor. Egea dünyanın farklı ülkelerinde Fiat Tipo markası ile pazara sunuluyor. Öte yandan Tofaş iç pazarda, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Maserati ve Ferrari markalarının temsilciliğini yürütüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön