29 / 04 / 2024

Togg, AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti!

Togg, AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti!

Türkiye'nin otomobili Togg, seri üretim öncesinde onlarca testten başarıyla geçerken, TSE tarafından üretimin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme süreci de tamamlandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklamaya göre, ilk teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a gerçekleştirilen Togg'un trafiğe çıkabilmesi için onlarca test yapıldı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, Togg yollara çıkmadan önce, elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik testleri, araç menzil, fren, elektromanyetik uyumluluk testleri, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi 41 teknik test ve kontrolden de başarıyla geçti.

Paylaşılan detaylara göre, uyumlaştırılmış Avrupa Birliği otomotiv mevzuatı kapsamındaki bütün testleri başarıyla tamamlayan Togg, elektrikli araçların en önemli testleri arasında yer alan "elektrikli araç güvenlik testinden" de tek bir seferde geçerek önemli bir başarıya da imza attı.

Türkiye'nin ulusal uygunluk değerlendirme ve standart hazırlama kuruluşu olan TSE, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirmesi ile Türkiye'nin otomobili Togg'un yurt içindeki testlerini bizzat yaparken, yurt dışı testlerine de iştirak etti.

Togg, AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti!

TSE, Türkiye'nin otomobili Togg'un üretiminin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme süreçlerini de tamamladı. Türkiye'de sıfırdan üretilen bir otomobilin ilk defa alabildiği belgeyi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.


Geri Dön