29 / 04 / 2024

TOGG banttan iniyor! İşte fiyatı...

TOGG banttan iniyor! İşte fiyatı...

Türkiye’nin otomobili TOGG üretim bandından inecek. TOGG SUV, Sedan, Hatchback fiyatları ne kadar olacak? İşte yanıtı... 



TOGG fiyat listesi 2023! TOGG SUV, Sedan, Hatchback fiyatları şimdiden araştırılıyor. Elektrikli bir otomobilden ziyade akıllı otomobil olarak satılacak ve otonom sürüş özellikleriyle dikkat çekecek yerli otomobil TOGG için heyecan hat safhada. Aracın üretim bandından indirilmesiyle birlikte 2023 Mart’tan itibaren C-SUV modeller satışa çıkarılacak. Sertifikasyon süreçlerinden sonra diğer modeller satışa sürülecek.

TOGG FİYAT LİSTESİ 2023
TOGG fiyatları henüz açıklanmış değil. Türkiye’nin Otomobili’nde fiyatların C sınıfı SUV emsalleriyle aynı olacağı ifade edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; TOGG’un fiyatı hakkında şu açıklamada bulunmuştu:

“Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı.”

Hesaplara göre; 2023 yılında yollarda olacak yerli otomobilin fiyatının 800 bin ile 1 milyon TL arasında olması bekleniyor. TOGG’un ilk üretimi C SUV modelinde olacak. Ardından Sedan ve Hatchback modelleri satışa çıkacak. TOGG için ilk etapta 17-18 bin araç üretilmesi hedefleniyor.

SUV model araçlar, Hyundai, Opel, Nissan, Kia gibi birçok otomotiv şirketi tarafından üretiliyor. Genellikle donanımlarına, motor güçlerine, benzinli-dizel ayrımlarına göre SUV marka araçların fiyatları 1 milyon TL’ye yaklaşıyor.


Geri Dön