04 / 05 / 2024

Togg'a teklif yağıyor! Bakan Varank açıkladı!

Togg'a teklif yağıyor! Bakan Varank açıkladı!

Bakan Varank, 'tip onayı' için birçok ülkede çalışmaların sürdüğünü söyledi. Varank "Ortadoğu'dan, Avrupa'dan 'biz bu aracı nasıl alabiliriz, nasıl bayisi olabiliriz' diye yoğun bir ilgi var" dedi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un dünyanın önde gelen 'Tüketici Elektroniği Fuarı' CES 2023'te oluşturduğu "Dijital Mobilite Bahçesi"ne konuk oldu. Togg'un ABD'de tertip edilen CES 2023'te oluşturduğu 'Dijital Mobilite Bahçesi' hakkında Togg CEO'su Gürcan Karakaş'tan da gelişmeler hakkında bilgi alan Mustafa Varank, Togg'un "Beyond X" adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını tecrübe etti. Bakan Mustafa Varank yaptığı açıklamada Togg'u satın almak veya bayisi olmak için birçok ülkeden ilgi olduğunu açıkladı.

2 YIL İÇİNDE İHRACAT

Togg a teklif yağıyor! Bakan Varank açıkladı!

Togg'un ihracat hedeflerini paylaşan Varank, "Öncelikle biz Türkiye nin otomobili Togg'u Türkiye'de piyasaya çıkarmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İnşallah Türkiye'de satışa çıktıktan sonra 2 yıl içinde, ihracata başlama hedefi var. Bunun için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu araçların tip onaylarını farklı ülkelerden alabilmek için başta Avrupa olmak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu anda halihazırda dünyanın farklı bölgelerinden, farklı ülkelerinden talepler var. Ortadoğu'dan, Orta Asya'dan, Avrupa'dan 'biz bu aracı nasıl satın alabiliriz, nasıl bayisi olabiliriz' diye yoğun bir ilgi var."

HEDEF AVRUPA PAZARI

Varank "Sayın Cumhurbaşkanımızın da Togg'un kampüsünün açılışında söylediği gibi, şubat ayının ikinci yarısında ön siparişler başlayacak, mart ayının sonuna doğru da artık otomobilleri Türkiye'nin yollarında görmeye başlayacağız. Hedefimiz sadece Türkiye değil, biz Avrupa'da da bu akıllı cihazlarımızı göstermek, bunların satışını yapmak istiyoruz. Onun için bu tip etkinlikler çok önemli" dedi. Bu arada Bakan Togg'un CES 2023'te oluşturduğu 'Dijital Mobilite Bahçesi'nde Beyond X' adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi.


Geri Dön