21 / 05 / 2024

Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!

Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg)’un  ortaklarından biri olan Anadolu Grubu'nun otomotiv markası olan AOS tarafından geliştirilen ve özellikleri itibariyle ticari sınıfı hedef alan BIG.e tanıtıldı.



Yerli elektrikli ticari AOS BIG.e'nin özellikleri


Anadolu Grubu’nun yeni otomobil markası olan AOS tarafından geliştirilen yerli elektrikli ticari BIG.e modeli, şehir içi taşımacılık pazarını hedef alıyor. Üstelik Avrupa’da katıldığı IAA Transportation Fuarı ile asıl amacının da ihracat olduğu ortaya çıktı. Tabii ki yeni araçları Türkiye sokaklarında göreceğiz. 

AOS BIG.e özellikleri ise seçilen pakete göre değim gösterecek. Menzil olarak 80 km ve 150 km şeklinde iki seçenek sunulacak. Bu araçlar ise sırasıyla 60 km/s ve 80 km/s şeklinde en yüksek hızlara ulaşabilecek.

Togg’un ortağı yeni elektrikli ticari modelini tanıttı!
Aracın taşıma kapasitesine bakıldığında ise arka tarafında yer alan 4 metreküp hacimli alanın 1 ton, yani 1.000 kilograma kadar yükü taşıyabileceği belirtiliyor. Bu sayede özellikle yüksek menzilli modeli satın alındığında şehir içi bir çok taşımacılık işini tek başına üstlenebilecek izlenimi veriyor.

Ayrıca tamamen elektrikli olduğu için de işletme masrafı oldukça düşecek. Bir diğer olumlu yanı ise şarj etmek için bir istasyona ihtiyaç duyulmaması. İş yerlerinde hatta evlerde bulunan herhangi bir prize takılarak 80 km menzilli modeli 3 saatte, 150 km menzilli olanı ise 5 saatte tam doluma ulaşacak. 

BIG.e modelinin 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması hedefleniyor. Birçok kargo, paket servis ve dağıtım hizmeti sunan şirketin de şimdiden sipariş verebilmek için sıraya girdikleri söyleniyor. İçten yanmalı araçlarla karşılaştırıldığında sağladığı yakıt avantajı tercih nedeni olarak gösteriliyor.

Mercedes'ten enerji hamlesi!

Citroen otomobil fiyatlarına zam geldi! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi..

Citroen e-C4 ekimde Türkiye'de!


Geri Dön