03 / 05 / 2024

TOGG'un yola çıkmasına kısa bir süre kala Türkiye'den sürpriz hamle! İşbirliğine gidecek

TOGG'un yola çıkmasına kısa bir süre kala Türkiye'den sürpriz hamle! İşbirliğine gidecek

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG yıl sonunda üretilerek bantlardan inecek. Geçtiğimiz günlerde otobandaki deneme testi görüntüleri ilgi uyandıran TOGG, sürpriz bir adımla işbirliğine gidecek. İşte detaylar...



"ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK"

Togg CEO'su Karakaş, Togg'un küresel mobilite ekosistemini paylaştığı salonda, 2019'da da Alman otomotiv endüstrisinde çalışan, çoğunluğu Türk 400 mühendise firmayı ve hedeflerini anlattı.

Mobilite Hızlandırma Programı hakkında bilgiler veren Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, mobilite ekosisteminde startupların, yeni teknoloji çözümlerinin çok önemli bir parçasını olduğunu ifade etti. Karakaş, şirketlerin 5-10 yıl öncesine kadar kendi AR-GE birimlerine güvendiklerini ancak startuplar ile birlikte teknolojik yeniliğin daha önce hiç görülmemiş bir hıza ulaştığını, mobilite ekosisteminin şekillenmesinde de startupların kritik bir rol oynadığına dikkat çekti.

Karakaş, piyasadaki yeni oyuncularla yapılan iş birliklerinin sürdürülebilir değer oluşturulmasına imkan tanıdığını aktardı ve şunları söyledi:

Startupları desteklemek için önemli bir adım attığımızı söylemeliyim. Plug and Play ile hayata geçireceğimiz Mobilite Hızlandırma Programı da ekosistemin çok önemli bir unsuru olan Avrupa'nın gerçek anlamda ender mobilite ekosistemi uygulama platformuyuz. Haziran ayında Avrupa’nın en büyük teknoloji ve startup etkinliği olan Vivatech'te yer alarak startup yaklaşımımızı aktardık. Etkinliğin merkezinde yer alan Mobility Park by Togg ile de startupların nabzını tutma fırsatı bulduk. Küresel rekabete hazırlanan bir şirket olarak sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da mobilite ekosistemini geliştirecek her türlü çalışmanın içinde olmayı planlıyoruz"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön