27 / 04 / 2024

Togg'un yüzde kaçı yerli! İşte tüm gerçekler

Togg'un yüzde kaçı yerli! İşte tüm gerçekler

Togg ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Togg CEO’su Gürcan Karakaş da ifade edilen günlük 160 adetlik üretime ulaşılması için temmuz ayına vurgu yaptı. Karakaş bu haliyle aracın yüzde 51'inin yerli olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...



Zaman zaman siyasi tartışmalara da neden olan vatandaşın çok merak ettiği Togg fabrikasını (Gemlik Teknoloji Kampüsü) gezip, üretimi ve yapılanları yerinde görme ve T10X modelini kullanıp özelliklerini görüldü.

HaberTürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, araçların İtalya'da üretilip getirildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Basın mensuplarını Gemlik'te ağırlayan Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Togg T10X'lerin İtalya'dan getirildiği ve Türkiye'de üretilmediği yönündeki iddialara "Bu iddiaları biz de okuyoruz. Başlangıçta ilk olarak biz bunu bir espri olarak algıladık" diye konuştu.

Togg fabrikası ciddi bir üretim tesisi. Karakaş'ın verdiği bilgiye göre tesiste şu anda 2 bin 200 kişi çalışıyor. Başta 50 bin metrekare içerisinde, 209 robotla birleştirme ve kaynak işlerinin yapıldığı gövde tesisi, boyahane ve Togg'un adeta bir uzay aracını andırmasını sağlayan ön konsol ile süspansiyon sistemleri yerli olarak üretiliyor. Aracın gövdesi için gerekli olan preslenmiş gövde saçları Bursa ve İzmit'ten hazır şekilde fabrikaya geliyor, burada puntolanıyor.


Geri Dön