17 / 05 / 2024

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları yarın başlıyor! Hem taksitle hem faizsiz arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları yarın başlıyor! Hem taksitle hem faizsiz arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları yarın başlıyor. Peki TOKİ'den arsa almak için hangi şartlar aranıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı...



 

TOKİ 2022 ARSA BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 2022 arsa satışları için başvurular yarın itibarıyla başlayacak ve 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. TOKİ 2022 arsa başvuruları Ziraat Bankası Şubelerinden kabul edilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURULARI 2022 İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

TOKİ'den arsa alabilmek için bazı şartlar aranıyor. İşte TOKİ arsa 2022 başvuruları için gerekli şartlar;

- T.C. Vatandaşı olmak,
- 18 yaşını doldurmak,
- O belediyenin sınırları içerisinde ikamet etmek,
- Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisindeyse Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olmak ayrıca diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
- Arsalar için başvuru bedeli olarak 500 lira yatırılması
-Aylık gelirin 16 bin liranın altında olması.
-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları yarın başlıyor! Hem taksitle hem faizsiz arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

TOKİ ARSA ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

1) Arsa tahsis bedelinin 1/10'luk bölümü peşin geriye kalan tutar ise 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek.

a) Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatının ödenmesi, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedeli geriye kalmış olan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksitle ödenmek üzere Toplu Konut İdaresini izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasını müteakiben arsa tahsisi kesinleşmiş olur.

b) Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olarak belirlendi. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere, taksitler aylık yada yıllık eşit taksitler halinde ödenir Fakat sözleşme aşamasında aylık yada yıllık sözleşme tiplerinden yalnızca biri tercih edilir.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Ocak zammında büyük deprem! Peş peşe hesaplanan yeni zam oranına göz atın

Dolar yarın işte bu rakamı görecek! Görenlerin ağzı açık kaldı! Elinde 1 dolarınız bile varsa bile acil bakın!

Altında resmen fırtına değil kasırga geldi! Bu rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 9 Ekim 2022!


Geri Dön