05 / 05 / 2024

TOKİ 2022 taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ 2022 taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ sosyal konut projesi gündemi meşgul eden konulardan biridir. Özellikle kurada ismi çıkan kişiler, peşinata dair sorular sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları…



TOKİ 2022 TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ayı izleyen sürede başlayacaktır. Sosyal kura çekilişinin kasım ayında yapılacağı beklenmesi nedeniyle sözleşmelerin de o ay içerisinde yapılması durumunda TOKİ taksit ödemelerinin aralık ayında başlayacağı öngörülüyor.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinata dair iki taksit ve üzerinde ödeme yapmayan konut alıcılarına iki adet ihtarname çekilir, 30 günlük süre dolduğu zaman yani bu süreden sonra banka aracılığı ile İdaremize tüm dosyaların gönderilmesiyle beraber yasal işlem süreci başlatılmaktadır. Dava sonuçlanınca tahliye işlemi gerçekleştirilir.

TOKİ KURA ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan kişiler, e-devlet sistemi üzerinden veyahut SMS ile bilgilendirme alacaklar. TOKİ çekilişinde adı çıkan kişiler, ilk olarak sözleşme imzalayacak. Sonra ise belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırıp ardından konut projelerinde hak sahipleri sözleşme imzalayacaklar. Daha sonra ise borçları bitene kadar devir işlemi gerçekleştiremeyeceklerdir.

TOKİ ÇIKMAYAN PARASINI NE ZAMAN ALACAK 2022? 

TOKİ başvuru parasının iadesine dair TOKİ tarafından yapılan açıklamada, şu şekildedir; "TOKİ sosyal konut kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş gününden hemen sonra başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabilir.

İŞKUR merakla beklenen bekçi alımını açıkladı! İşte 18-55 yaş arası bekçi alımına dair detaylar!

Acil personel alımı başladı! İŞKUR 11.500 TL ile 81 ilde personel alımı yapıyor! İşte detaylar!

Beklenen an geldi! Ev hanımları ve emeklilere ödeme yapılacak! 6 bin TL’yi hemen PTT’den alın!


Geri Dön