27 / 04 / 2024

TOKİ açıkladı! Ev ve arsaların değeri katlanacak...

TOKİ açıkladı! Ev ve arsaların değeri katlanacak...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konutları dikeceği yerleri açıkladı. Buna göre belirtilen bölgelerde arsası olanlara bu yeni proje ile beraber ev ve arsa fiyatlarının değerlenmesi gündeme geldi. İşte yeni konutların yapılacağı yerler ve haberin detayları...



Son senelerde birçok konut projesi ile milyonların gündemine oturan TOKİ, yeni projesi için bölgeleri duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projelerinde sona gelinirken, konutların nereye dikileceği hakkında meraklı sorular cevap bekliyordu.

ARSA VE KONUT FİYATLARI 2 KATINA ÇIKTI

Kura sonuçlarının açıklanmasından sonra özellikle İstanbul için beklenen konutların nereye yapılacağı konusunda merak edilen konular arasında bulunuyor.  Emlak uzmanlarından gelenlere göre,  TOKİ  sosyal konut projesi kapsamında arsa ve konut fiyatları 2 katına kadar yükseldi. Kuraya katılmayan yatırımcı ve varlık sahipleri, TOKİ konutlarının arsasının yakınına inşa edilmesini amaçlanıyor.

PROJE DETAYLARI

karar.com'da yer alan habere göre; İstanbul'da başlatılan projede TOKİ, 28 bin 954 parsellik alanda, "İstanbul Merkez İlkevim Müşterek Arsa Projesi" başvurularını kabul etti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 145 projede imar çalışması üzerine "İlk Evim Arsa" projesi bittiği kaydedildi.

Proje kapsamında yer alan 69 şehir ve 624 ilçede 1070 rojede 246 milyon metrekare alanda çalışma devam ediyor. Paylaşılan 145 projede 75 milyon metrekarelik bir alanda imar çalışmasının tamamlandığı duyurulduğu bildirildi.

 TOKİ açıkladı! Ev ve arsaların değeri katlanacak...

ARASALARIN KONUMU AÇIKLANDI

Arama motorlarında sık sık araştırılan arsa konumları hakkında paylaşımlar yapıldı. Sosyal medya üzerinden sorulan, "İstanbul'da müstakil arsaların konumu nerede, açıklar mısınız?" sorusuna cevap verildi. İstanbul'da yer alan arsa yerlerine dair cevapta iki ilçenin adı yer aldı. Buna göre, TOKİ tarafından verilen cevaba göre müşterek arsa üretim bölgeleri Silivri ve Büyükçekmece olacakğı bildirildi.

TOKİ'NİN MANTIĞI NEDİR? 

TOKİ kurumun amacı dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli bir şekilde konut ihtiyacını karşılanmasını sağlamaktır.  TOKİ, 12 Şubat 2012 sonu ile toplam 81 il, 800 ilçe ve 2246 şantiyede 524.698 konut inşaatı gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023 yılında ise toplam 1.200.000 konut olarak açıklanmıştı. 

Ev alacaklar müjde! TOKİ 16 ilde her bütçeye uygun ev satılacak!

TOKİ'den üç şehre 533 yeni konut müjdesi!

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!


Geri Dön