17 / 06 / 2024

TOKİ açıkladı! Millet bahçelerini tamamlayacağız...

TOKİ açıkladı! Millet bahçelerini tamamlayacağız...

Açıklamada, "Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız." diye açıklama yapıldı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususlar dikkate alınarak "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefi çerçevesinde, yapımı devam eden millet bahçesi projelerinin tamamlanacağını bildirdi.

TOKİ'den yapılan açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, şehirlerdeki yeşil alan miktarını artırmak, vatandaşların sosyalleşebileceği güvenli mekanlar oluşturmak ve afet anlarında toplanma alanları kazandırmak amacıyla millet bahçeleri projelerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belirttiği, "81 ile 81 millet bahçesi" hedefi koyduğu ve kimi kesimlerin bu hedefin önemini ve gerekliliğini kavrayamadığı dahası da kimi kesimlerin de bir gerekçeleri olmadan, sadece siyaset için müzmin karşıtlıklarını sergilediği belirtildi.

TOKİ açıkladı! Millet bahçelerini tamamlayacağız...

Şehirlere sosyal, ekonomik ve iklimsel katkı sağladıkça millet bahçelerinin öneminin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: Buan göre, "Muhalefetin yada bazı basın yayın kuruluşlarının, yeşil alanı yükselten, karbon emisyonunu da düşüren  ve vatandaşlarımıza sosyal bir yeşil hayat alan imkanı sağlayan millet bahçelerine karşı çıkmalarının nedenini bilmiyoruz. Millet bahçesi projelerimizin,  ülkemizin  dört bir yanındaki ilçelerimizden gelen talepler ve şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapım aşamaları, faaliyet verimliliği, bakımı gibi teknik meselelerin her bahçede ayrı ayrı kontrolü devam etmektedir.  Geçtiğimiz yıllarda yaşanmış olan 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız için, önceliğimizi afet bölgesi ihya ve inşa etmektir. Fakat, yaşanan deprem, bize toplanma alanlarının da önemini bir kez daha işaret etmiştir. Bu anlamda altını çizmek gerekir ki açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair mevzuatı hazırlamak, kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek, uygulamaları denetlemek, mesleki hizmetlerin gelişmesini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek ve çevremizin ve doğanın korunmasını sağlamak üzere yapılandırılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetkileri nelerdir? Yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair imar, çevre, yapı ve yapım mevzuatını hazırlamak, uygulamaları izlemek ve denetlemek, Bakanlığın görev alanı ile ilgili mesleki hizmetlerin norm ve standartlarını hazırlamak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak ve ilgililerin kayıtlarını tutmak.

Açıklamada, "Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız." diye açıklama yapıldı.

TOKİ'den başkente 545 yeni konut! İhalesi yapılan dev proje işte bu tarihte tamamlanacak!

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL:  TOKİ  evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

 


Geri Dön