03 / 10 / 2024

TOKİ Afrikalıyı da ev sahibi yapacak!

TOKİ Afrikalıyı da ev sahibi yapacak!

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer çağlayan Afrika turunun ikinci ayağında gittiği Gana'da, TOKt ve Türk müteahhitlerin bu ülkede konut yapabileceklerini söyledi




 
Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer çağlayan Afrika turunun ikinci ayağında gittiği Gana'da, TOKt ve Türk müteahhitlerin bu ülkede konut yapabileceklerini söyledi. çağlayan, Türkiye-Gana iş Forumu'nda gerçekleştirdiği konuşmada, serbest ticaret anlaşmalarının kapsamın genişleteceklerini açıkladı.

çağlayan, tercihli ticaret anlaşması yapmak istediklerini belirterek 'Serbest ticaret anlaşmalarının (STA) da çerçevesinde değişiklik getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda taviz listeleri hazırlıyoruz. Hizmetleri ve yatırımları da kapsayacak bir uygulama yapmaya çalışıyoruz' dedi.

'Gana'yı üs olarak seçtik' diyen çağlayan, Gana ile 250 milyon dolar olan ticaret hacminin bu yıl 300 milyon dolan geçeceğini, hedeflerinin ise 1 milyar dolar olduğunu belirtti.

çağlayan, Gana'nın konut ihtiyacının 1 milyon olduğunun ve her yıl 150 bin konut yapılması gerektiğin anlatarak,  TOKİ  ve Türk müteahhit firmalarının devreye girerek, son derece kaliteli konut projeleri yapılabileceğine dikkat çekti.

Gana'ya ihracat yapacak işadamlarına Türk Eximbank'tan verilecek 50 milyon dolarlık ihracat kredisi verileceğini duyuran çağlayan, 'AB, STA yapabiliyor, biz yapamıyoruz. şžimdi tercihli ticaret anlaşmalarına yönelmeye çalışıyoruz. Artık Karma Ekonomik Komisyon yerine ekonomik ortaklık anlaşmaları yapacağız' diye konuştu.
Cumhuriyet

 


Geri Dön