07 / 05 / 2024

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut ve onunla birlikte 100 bin arsa satışa çıkacak. Arsa için başvuruda bulunmak isteyenler 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ arsa başvuruları nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar? sorularına yanıt bulmaya çalışıyor.



775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmanız gerikiyor. 

Başvuru bedeli 500 TL'yi yatırmış olmak

Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa çıkmayanların ödemesi geri yapılacak. 

49 il kapsamında 499 arsa taksitleri ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Bakanlığın 40 ilde çevrim içi açık artırmayla satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak.

Arsa satışları KDV'den ve tapu harcından muaf olacak.


TOKİ arsaları nerelerde var? 

Yatırım için sunulan arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

TOKİ arsa açık artırımı ne zaman yapılacak? 

Açık artırma, 21-22 Eylül'de saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Bakanlık Konferans Salonu'nda ve İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak.

40 İLİN 499  arsa başvurusu ne zaman başlayacak? 

Çevrim içi katılım için başvurular 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 itibarıyla sonlanacak.

Editör notu: Bu haber 16 Eylül 2022 tarihinde saat 05.20'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,26 Türk Lirası, euro 18,29 Türk Lirası, altının gramı ise 991 Türk Lirası değerinde.

Skoda Karoq'un eylül ayı fiyatları açıklandı! Skoda Karoq kaç lira oldu? İşte Skoda Karoq'un 16 Eylül 2022 fiyat listesi

İkramiye müjdesi! İkramiye ödemeleri belli oldu! İşte çalışanların dört gözle beklediği haber!


10 soruda TOKİ 2022 sosyal konut projesi tüm detaylarıyla! Kimler başvurabilir?

 

 

 


Geri Dön