13 / 05 / 2024

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ ilk evim arsa kura ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ ilk evim arsa kura ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişinin ne zaman olduğu konut çekilişlerinden sonra merak edilmeye başlandı. İşte TOKİ ilk evim arsa kurasına dair detaylar!



TOKİ ARSA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım’da son buldu. TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi için gözler TOKİ’den gelecek haberlere çevrildi. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde ikici etap kura çekimi başladı. TOKİ arsa çekilişlerinin ne zaman, hangi gün başlayacağı merakla araştırılıyor.

TOKİ ARSA KURASI ÇEKİLİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

TOKİ ARSA ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

  •  Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin olarak ödenir. Geriye kalan da 9 yılda tercihe göre aylık ya da yıllık olacak şekilde eşit taksitler ile ve faizsiz olarak ödenebilir.
  • Taksit ödeme tarihi olarak, peşinat bedeli ödendikten hemen sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden başlayacak şekilde 1 yıl sonraki tarih olarak belirlendi. Taksitler için öncelikle peşinat tutarı yatırılan süreyi takiben 1 yıl sonra başlar. Yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veyahut aylık taksitler halinde 108 ayda ödenme imkanı bulunmaktadır. Ek olarak sözleşme sırasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilebilir.
  • Kesinleşen arsa tahsisinden sonra tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesi için noter onaylı taahhütname alınmaktadır.
  • Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden başlamak üzere ilk yıl içinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması gereklidir.
  • İlk Evim Arsa Projesi bağlamında yapılan tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulmaktadır. Tapu devri sırasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödenmektedir.

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

TOKİ başvuru değerlendirme nedir?

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?


Geri Dön