28 / 04 / 2024

TOKİ arsa fiyatları ve ödeme planı nasıl olacak? Bakan Kurum resmen duyurdu

TOKİ arsa fiyatları ve ödeme planı nasıl olacak? Bakan Kurum resmen duyurdu

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvurular geçen günlerde başlamış oldu. Başvurular yoğun şekilde devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin taksit ödemeleriyle ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.



Ucuz sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığı günden beri yoğun ilgi var. Son olarak 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular geçen gün başladı. Öte yandan vatandaşın projeyle ilgili merak ettikleri soruları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. İşte projeyle ilgili merak edilenler detaylar...

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular sürmekte. Proje kapsamında 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınabilecek.

Peki ''İlk etapta hangi il ve ilçelerde kaç adet arsa satışa sunulacak'' ''Arsa taksitleri sabit mi olacak yoksa herhangi bir artış öngörülüyor mu, memur maaş artışına göre artan taksit sistemi burada da olacak mı?'' Merak edilen tüm soruları NTV'de yanıtlayan Bakan Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar:

''Açıkladığımız ilk günden beri milletimizin büyük bir ilgisi ile karşılaşıyoruz. Şu an itibariyle başvuru sayımız 7,5 milyona, işlemi tamamlanmış-onaylanmış sayısı da 4 milyon 442 bine ulaştı.

Dün başladı ancak arsa başvuruları 67 bine, ilk iş yeri başvuruları da 20 bine dayandı. Bir milyon altyapılı arsanın 50 bini İstanbul'da olacak.

İlk Evim Arsa Projesi başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında olacak''


Geri Dön