03 / 05 / 2024

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura çekimleri için geri sayım başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı TOKİ projesinde sosyal konut kuralarının çekilme sürecinin başlamasıyla gözler TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrildi. İşte 2022 TOKİ arsa kura çekimi tarihleri…



TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında yapıldı. Arsa için başvuru yapan vatandaşlar TOKİ arsa başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İşte TOKİ arsa kura çekimi tarihleri ve bütün detaylar…

TOKİ ARSA KURASI NE ZAMAN?

TOKİ arsa kura çekimi tarihleri hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı ancak bakanlık açıklamasında, 2023 yılının Mart ayına kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin tespit edilmesinin planlandığı ifade edildi.

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ NASIL OLACAK?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin, geriye kalan tutar ise 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonra başlayacaktır. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlayacak ve yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilecek. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri seçilebilecek.

Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getireceğini belirten noter onaylı taahhütname alınacak.


Geri Dön