05 / 07 / 2024

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura çekimleri için geri sayım başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı TOKİ projesinde sosyal konut kuralarının çekilme sürecinin başlamasıyla gözler TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrildi. İşte 2022 TOKİ arsa kura çekimi tarihleri…



Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname gibi bütün belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılacak.

Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmışsa) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, ikinci yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılacak. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir sene içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 sene içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul etmiş sayılır.

Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ da iade edilerek geri alınacak.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

EYT’li emekli, 25 bin lira maaş alabilir!

Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Yeni yılda cepleri rahatlayacak!


Geri Dön