29 / 04 / 2024

TOKİ Başkanı'ndan son dakika açıklamaları

TOKİ Başkanı'ndan son dakika açıklamaları

TOKİ sosyal konut ve arsa projesinde hem konuta hem arsaya başvurulabilir mi? Sonuç nasıl belirlenir? Şimdiye kadar kaç kişi başvurdu? Başvurular ne zaman sona erecek? Konut üretimleri başladı mı? Kura çekimi ne zaman? Temeller ne zaman atılacak? TOKİ Başkanı merak edilen soruları yanıtladı...



Bloomberg HT 'ye sosyal konut ve arsa projesine ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konutlara başvuran 7 milyon kişiden 4 milyon 706 bin kişinin koşulları sağladığını belirtti. TOKİ Başkanı Bulut arsa için ise 134 bin 780, işyeri için de 28 bin 499 başvuru yapıldığını ifade etti.

İlk evim projesine başvuruların 31 Ekim'de sonra ereceğini belirten TOKİ Başkanı Bulut, 250 bin konutluk projede hedefin 500 bine çıkarıldığını kaydetti. 25 Ekim 2022'de ilk 5 bin konut için temellerin atılacağını ifade eden Bulut, ilk etapta 250 bin konut için kuralar çekileceğini söyledi. Şu an sahada fiilen konutların yapımının devam ettiğini kaydeden Bulut, bugün bile yapılan ihaleler olduğunu hali hazırda 20 yüklenicinin katıldığı ihaleler yapıldığını ve yapımı devam eden inşaat sayısının 130 bin adet olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön