27 / 04 / 2024

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda ismi çıkmayan çok sayıda vatandaşın merak ettiği konu başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği. Konu netleşti, TOKİ bu vatandaşların başvuru parasını iade edecek.



Türkiye'de milyonlarca vatandaşın başvurduğu TOKİ konut projesinde kuralar çekilmeye başlandı. Çok sayıda vatandaş ev sahibi olma heyecanı yaşarken çok sayıda vatandaş da şansını bir dahaki projeye bırakmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca başvuru paralarının iade edilip edilmeyeceği araştırılmaya başlandı. Milyonlarca kişinin merak ettiği konu çok geçmeden netlik kazandı.

7 Kasım 2022 tarihinde TOKİ sosyal konut projesinden ev almak isteyenler başvurularını tamamladı. Bazı illerde kuralar bile çekildi. Ancak sonuçların açıklanması ile hak sahibi olmayan vatandaşlar ödemelerini ne zaman iade alacaklarını araştırıyor. 500 liralık ücreti geri alabilmek için ne yapılması gerekiyor?

TOKİ 500 lira para iadesi kura yapıldıktan sonra yatırılmaya başlanacak. İldeki kura çekimi tamamlandığında hak sahibi olamayan vatandaşlar 500 lira başvuru ücretini geri alabilecek. Kurada adı çıkmayanlar, kuranın çekildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde parasını geri alabilecek.


Geri Dön