28 / 04 / 2024

TOKİ Denizli'de termal kent kuracak!

TOKİ Denizli'de termal kent kuracak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Denizli'nin Pamukkaie ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla birlikte inşa edilen pansiyonların, bölgenin termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Denizli'nin Pamukkaie ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla birlikte inşa edilen pansiyonların, bölgenin termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Turan, Denizli'de  TOKİ  olarak bölge ve Türkiye için önemli projelerden birini gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Pamukkaie ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde farklı versiyonda bir kentsel dönüşüm yaptıkların] dile getiren Turan, turizm anlamında ciddi bir iş yaptıklarını, termal turizmin olduğu Karahayıt bölgesinde dönüşüme katkı sağlayacak 10'a yakın tesisin olduğu projeyi bitirmek üzere olduklarım dile getirdi. 


GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Projenin ikinci etabıyla ilgili görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Turan. "Bittiği zaman da gerçekten Pamukkaie için, Denizli için çok önemli yeni bir cazibe merkezi olacak. Türkiye'nin turizm alalımda önemli bir detinasyoııunu kazanacağı kanaatindeyim. Bölgeye inşa ettiğimiz yapılar bölgeye değer katacak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla birlikte inşa edilen pansiyonlar, bölgenin termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlayacak. Turizme dönük talebin artmasıyla işletmecilerimiz açısından da olumlu bir durumun oluşacağı kanısındayım" diye konuştu. 


KENT DEĞER KAZANACAK 

Projenin TOKİ için de farklı bir uygulama olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu: "Proje, Türkiye'de gerçekten de termal turizm alanında en derli toplu uygulama. Karahayıt'taki bu termal potansiyeli bil" elden derleyip toparlayan bil- master plan çerçevesinde ortaya koyan bir proje. Kesinlikle Denizli ve Pamukkale'ye yüksek manada çok değer katacağını düşünüyorum. İnşallah bu proje şu anda hayata geçmek üzere. Belediye başkan lanmızm da ilgi ve alakası ile ikinci etabı da tamamlamak amacındayız. Sadece bölge için değil Türkiye için de çok önemli bir turizm detinasyonunu ülkemiz kazanmış olacak. Bu proje, bizim açımızdan da, ülkemizde turizm anlamında yaptığımız en önemli yatırım. Onun için aslında Denizli açısmdan da çok önemli bir proje." Turan, proje kapsamında Karahayıt'ta 40 milyon liranın üzerinde yatırını yaptıklarını ve buradan hiçbir kar beklentilerinin olmadığını kaydetti. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise Karahayıt'ın termal turizm halanımdan bir hazine olduğuna işaret etti.


Günboyu


Geri Dön