02 / 05 / 2024

TOKİ Edirne'de kuraları çekti! 420 kişi ev sahibi oldu!

TOKİ Edirne'de kuraları çekti! 420 kişi ev sahibi oldu!

Edirne merkez Hadımağa mevkinde yaptırılan 420 konutun sahipleri kurayla belirlendi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Edirne Hadımağa mevkinde yaptırılan 420 adet konutunun sahipleri kurayla belirlendi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekimine 686 kişi katıldı. Kura çekimi sonucu C tipi 196, D tipi 224 olmak üzere toplam 420 tane 3 + 1 lüks konutun sahipleri belirlendi. 5 şehit yakını ile 3 gazi yakını ise kurasız konut alma hakkı elde etti.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, insanlar için en önemli önceliklerden bir tanesinin mutlu, huzurlu ve güvenli bir konuta sahip olmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin önemli bir şehirleşme hızı yakaladığını vurgulayan Sözer, şunları kaydetti:

"Ülkemizde son 10 yılda TOKİ’nin yaptığı yoğun çalışmalarla, kentlerimiz hem kentsel dönüşüme tabi tutulmuş hem de planlı ve imara uygun gelişmeler göstermiştir. Talep olan tüm il ve ilçelerimizde  TOKİ  konutlar yapmış, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamıştır ve karşılamaya da devam ediyor. TOKİ, Edirne’de de toplu konutlar yapmakta, vatandaşlarımızın beklentilerine uygun konutları hizmete sunmaktadır. Tabi TOKi sadece konut yapmıyor, cami, okul, sağlık ocağı ve hastane ve bir çok sosyal alan yapıyor. Yine aynı mevkine yapılacak olan 400 yataklı hastaneyi de TOKi yapacaktır. Yani boş gibi gözüken Hadımağa mevki çok yakın bir gelecekte Edirne’nin cazibe merkezi haline gelecektir."

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar da, şehit aileleri olarak kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür etti.

AA


Geri Dön