02 / 05 / 2024

TOKİ Eskişehir’e 600 yataklı hastane yapıyor!

TOKİ Eskişehir’e 600 yataklı hastane yapıyor!

TOKİ’ nin Eskişehir’ de inşa edeceği 600 yataklı hastanenin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından atıldı...




TOKİ’nin Eskişehir’de inşa edeceği 600 yataklı hastanenin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından atıldı.


Törende konuşan Bakan Avcı, başta Sağlık Bakanı Müezzinoğlu olmak üzere hastane projesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek temeli atılacak olan hastanenin hayırlı olmasını diledi.


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, Türkiye'nin sağlık alanında dünyayla yarıştığını söyleyerek, "Bizim yönetim anlayışımızda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', 'insan yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı var" dedi.


Temel atma töreninde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bir hafta önce çocuklarımızın ellerine tablet bilgisayarları verdik. Bu nedenle Eskişehir'in evladı, değerli Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'ya evlatlarımızın bilgi çağına ulaşması için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Sağlıkta hizmetlerinde ne varsa bizim ülkemizde de olacak. Bu tür hizmetleri vatandaşımızın önüne getirdik. Asla ulaşımda engel tanımadık. Sağlıkta bir adım ileri giderek, vatandaşlarımıza evde hizmet verebilen, acil sağlık hizmetleriyle dünyayla yarışan bir noktaya geldik. Artık paletli ambulansları geçtik. Ambulans uçaklarımızla, ambulans helikopterlerimizle vatandaşlarımız için dünyanın neresinde olursa olsun hizmet veriyoruz” dedi.


Eskişehir'in bölgede sağlık turizmi açısından çok önemli bir yere geleceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye artık şehir hastaneleri ile farklı bir noktaya gelecek. Bu bölgeyi sağlık turizmi açısından farklı bir noktaya getireceğiz. İhale süreci tamamlanmak üzere olan 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi'nin temelini de atacağız. İnşallah her iki hastanenin açılışında da siz değerli Eskişehirliler ile birlikte yapacağız. Biz şunu diyoruz; daha gelişmiş bir Türkiye, daha çağdaş bir Türkiye, ekonomisiyle, ilmiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak söylediği ve bıraktığı o muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türk milleti inşallah 2023 yılında bu hedefi yakalayacağız. Bugün temelini atacağımızın hastanenin biran önce kazasız belasız şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Bakan Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Ülker Can, kurdele keserek hastanenin yapım çalışmalarını başlattı. Ardından, aynı alanda faaliyet gösteren devlet hastanesinde incelemelerde bulunan heyet, hastane bahçesindeki vatandaşlarla sohbet etti.



Toki Haber


Geri Dön