16 / 05 / 2024

TOKİ evleri kiralanabilir mi?

TOKİ evleri kiralanabilir mi?

TOKİ Sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Sosyal konut başvurusunda bulunanlar, kura çekim sonuçlarını beklemeye başladı. Peki TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek, TOKİ evleri kiralanabilir mi? İşte merak edilen detaylar…



TOKİ EVLERİ KİRALANABİLİR Mİ?

TOKİ'nin şartnamesinde yer alan bilgilere göre, alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borcun bitme tarihine kadar, alıcının ya da ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri iptal edilmektedir.

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül ayında açık artırma usulü ile satışa çıkardı. İş yeri satın alacak kişiler, iş yerlerine yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve 120 ay vadeyle sahip olurken Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesinde peşinat fiyatları da henüz netlik kazanmadı.

TOKİ BAŞVURUSUNDA DAİRE SEÇİLİYOR MU? TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

TOKİ sosyal konut başvurular, konut tipi bilindiği üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak ve herhangi bir ayrım olmaksızın, proje kapsamında başvuru yapılacaktır. Daha detaylı bilgi verirsek de hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netliğe kavuşacaktır.

GELİRİ OLMAYAN TOKİ’YE BAŞVURABİLİR Mİ?

TOKİ başvurularına dair bazı detaylar merak edilip araştırılıyor. Onlardan biri de “Geliri olmayan TOKİ’ye başvurabilir mi? konusu gelmektedir. 18-30 yaş arasında ailesi ile yaşayan gençlerin tamamı TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri sayılmayacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATILABİLİR Mİ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’den ev alma hakkı kazanan vatandaşlar ev taksitleri bitmeden satış gerçekleştiremeyecek.

DSİ personel alımına geç olmadan başvurun! DSİ başvuru şartları açıklandı! İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?


Geri Dön