27 / 04 / 2024

TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun 500 bin konut başvuruları ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 



Türkiye'nin dört bir tarafından konut ihtiyacını karşılamak için büyük bir projeye imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 senelik yol haritasını da açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi hedefliyor. Söz konusu bu gelişme, özellikle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar tarafından da büyük sevinçle karşılandı. Peki;  TOKİ  Giresun konut başvuruları başladı mı? Giresun TOKİ başvuru şartları açıklandı mı?

Takvim'de yer alan habere göre 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplamda 500 bin konut üretilecek. 

TOKİ'DEN 500 BİN YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre 12. Kalkınma Planı kapsamında şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2024-2028 yıllarında 500 bin konut inşa edilecek.

TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Paylaşılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla ilgili başlıklara yer verildi.

Söz konusu Kalkınma Planı kapsamında, "Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu bölgelerin dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine yönelik uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel hedef şeklinde belirlendi.

Açıklanan plana göre, kentsel dönüşümün kent dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışıyla farklı kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve farklı müdahale türlerini kapsayacak biçimde bütüncül yaklaşımlar geliştirilecek.

Yine paylaşılan detaylara göre söz konusu yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, can ve mal kaybı açısından afet risk durumu, etkilenmiş olan nüfus büyüklüğü, toplumsal güçlükler, finansman gereksinimi gibi faktörler esas alınarak öncelikli dönüşüm bölgeleri belirlenecek.

Söz konusu plan kapsamında gayrimenkullerin gerçek değeri tespit edilecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı şeklinde kullanılması sağlanacak.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre söz konusu kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılması amacıyla ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ GİRESUN KONUT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

TOKİ Giresun başvuruları henüz başlamadı. Paylaşılan bilgilere göre Giresun ilindeki TOKİ projeleri kapsamında kaç konut inşa edileceği ve başvuruların ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. Pek çok kişinin gündeminde yer alan konuya ilişkin resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

Burdur'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?


Geri Dön