14 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim kura çekilişi için geri sayım başladı!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi için geri sayım başladı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen ve başvuruların geçtiğimiz günlerde sona erdiği TOKİ İlk Evim kura çekilişi için geri sayım başladı...



Peki TOKİ kura çekilişi 2022 ne zaman yapılacak? TOKİ 2022 İlk Evim kura çekimi ne zaman? TOKİ kura tarihi açıklandı mı?

TOKİ KURA ÇEKİMİ 2022 NE ZAMAN YAPILACAK? TOKİ İLK EVİM KURA TARİHİ 2022

Milliyet'te yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kura çekimi için tarih henüz netleşmemekle birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada TOKİ kuralarının başvuruların bittiği tarih itibariyle ilk hafta gerçekleşecek bilgisini vermişti. TOKİ başvuruları 31 Ekim 2022 tarihi itibarıyla sona erdi.

TOKİ KONUT BELİRLEME KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim projelerinde yer alan konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri projenin ihalesi gerçekleştirildikten sonra kesinlik kazanacak. Projelerin ihalesi yapılıp, bağımsız bölüm listesi ve şerefiyeli satış fiyatları belirlendikten sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tespit edilen tarihte, asil hak sahipleri için "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

TOKİ PROJELERİNDE İLK KONUTLAR HANGİ İLLERDE YAPILACAK? 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen İlk Evim projesinde yer alan ilk konutlar için temel 25 Ekim 2022 tarihinde atıldı. İşte ilk konutların inşa edileceği şehirler:

-Ankara
-Afyon
-Amasya
-Aydın
-Bolu
-Diyarbakır
-Elazığ
-Erzurum
-Kahramanmaraş
-Kırşehir
-Konya
-Manisa
-Muğla
-Tunceli
-Uşak
-Yozgat
-Zonguldak

 

TOKİ ilk peşinat ne kadar? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ'den İstanbul'a 315 konutluk yeni proje! Beklenen tarih açıklandı! Sakın kaçırmayın!

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları resmen uzatıldı!


Geri Dön