29 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projesi’nin detayları belli oldu! TOKİ İstanbul ucuz konut 2022…

TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projesi’nin detayları belli oldu! TOKİ İstanbul ucuz konut 2022…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, büyük TOKİ projesinde İstanbul kaç ucuz konut inşa edilecek? İşte detaylar…



ŞEHİT YAKINLARINA, GAZİLERE, ENGELLİLERE, GENÇLERE VE EMEKLİLERE ÖZEL KONTENJAN

Erdoğan, "Şehit yakınları ve gazi kişilere 12 bin 500, engelli vatandaşlarımıza % 5'e denk gelecek olan 12 bin 500 konut, emekli kişilere ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz" diyerek "İş yerlerini 350 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 TL’den başlayan taksitler ile, 120 ay vade ile emekçilerimize, genç girişimcilerimize sunmuş olacağız” diyerek kontenjanlar hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, bu kontenjanların yanı sıra gençler için de bir özel kontenjan olacağını ifade ederek, "18-30 yaş arası genç kişiler için kontenjan oluşturduk. Projemizdeki konutların % 20'sine denk gelen 50 binini gençlere tahsis ettik" şeklinde konuştu.

“İKİ YILDA KULLANIMA SUNACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etaptaki 250 bin konutun, iki yılda vatandaşa sunulacağını açıklarken, "Sosyal konut projemizin ilk etabını yapan 250 bin sosyal konut, 250 sosyal konut arsası ve aynı zamanda 10 bin iş yerini iki yılda kullanıma sunmayı planlıyoruz."

"Bu kampanyamıza İstanbul'da hane geliri 18 bin TL’nin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir." 

TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projesi’nin detayları belli oldu! TOKİ İstanbul ucuz konut 2022…

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı

10 soruda TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projeleri

İstanbul’un havalimanları tek tek metrolanacak! Tarihler verildi


Geri Dön