02 / 05 / 2024

TOKİ İznik'e 165 konut inşa edecek!

TOKİ İznik'e 165 konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı bulunacak" dedi.



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ), Bursa'nın İznik ilçesinde yerel mimari anlayışıyla projelendirdiği, cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanların da yer aldığı yerleşim alanında 165 konut inşa edecek.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle geliştirilen projelere devam ettiklerini bildirdi. 


YÖRESEL DOKULAR 

"Her kente ayrı tasarım" başlığından yola çıkılarak tüm şehirlerde çalışma yürüttüklerini, Bursada da yeni bir projeye başlayacaklarını aktaran Turan, "23 bin metrekarelik alana kurulacak İznik ilçesindeki sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak proje kapsamında yapılacak 1 20 kişilik cami ve 4 dükkan ile 'mahalle' konseptinin izleri görülecek. Artık yeni konutlar inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz. Bir medeniyet algısı, gelenek ve yerel olanı yansıtıyoruz. Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz. Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak" dedi. 


Bizim Gazete


Geri Dön