27 / 04 / 2024

TOKİ, Karabük'te 63 kiracıyı ev sahibi yaptı!

 TOKİ, Karabük'te 63 kiracıyı ev sahibi yaptı!

TOKİ, kentsel dönüşümde kiracıların da mağdur olmamasını sağlayacak projeleri uygulamaya koydu. Karabük'te inşa edilecek projede hak sahiplerinin yanı sıra 63 kiracının da konut sahibi olması sağlandı...



TOKİ, kentsel dönüşümde kiracıların da mağdur olmamasını sağlayacak projeleri uygulamaya koydu. Karabük'te inşa edilecek projede hak sahiplerinin yanı sıra 63 kiracının da konut sahibi olması sağlandı. Karabük'te, 361 konut için kura töreni düzenlenecek.

Kentsel dönüşüm projelerini hak sahipleri mağdur edilmeden gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dönüşümde kiracılann da mağdur olmamasını sağlayacak projeleri uygulamaya koydu. Karabük'te 9.7 hektarlık alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde hale sahiplerinin yam sıra 63 kiracının da konut sahibi olması sağlandı.Karabük'te 63'ü kiracılar için olmak üzere 361 konut için 17 Ekim 2013'te kura töreni düzenlenecek.

ÇARPIK YAPILAŞMADAN ARINDIRILACAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Karabük Belediye Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen "Karabük Soğuksu Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"ne ilişkin protokol 22 Ocak 2013 tarihinde imzalanmıştı. Proje kapsamında yaklaşık 9.7 hektarlık alan çarpık yapılaşmadan anndınlacak.

MAĞDURİYET YOK

Soğuksu Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi alanında ikamet eden vatandaşlarla varılan anlaşma sonucu hak sahipleri, TOKİ'nin proje alanının hemen yarımda inşa ettiği 420 konutun bulunduğu alana taşınacak. Böylelikle çarpık yapılaşmış alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken hak sahipleri mağdur edilmeyecek.

Projede hak sahiplerinin yanı sıra kiracılar da unutulmadı. Kiracılann, kentsel dönüşüm projesinde mağdur olmamalan amacıyla hak sahiplerinden arta kalan konutlardan sahip olmalarına olanak tanındı.
Soğuksu Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlara  TOKİ  tarafından gecekonduların hemen yanında 420 adet 2+1 ve 3+1 niteliğinde inşa edilen konutlar kura ile verilecek. Vatandaşlar taleplerine göre 2 +1 ya da 3 +1 niteliğinde konut edinebilecekler.

TOKİ, 420 konutun zemin katı olan 8 daireyi kuraya dâhil etmedi. B2 tipi 2+1 niteliğinde olan 248 konuttan 63 kiracı ile 135 hak sahibi talep etti. 82 adet C1 tipi 3+1 konuta ise 82 talep gerçekleşirken, 82 adet C2 tipi 3+1 konuta da 81 hak sahibi talepte bulundu.

KURA İLE BELİRLENECEK

Konutlann hale sahiplerinin belirlenmesi amacıyla 17 Ekim 2013'de kura töreni düzenlenecek. Törene Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bölge milletvekilleri ve TOKİ yetkilileri katılacak. Kura töreninde 63'ü kiracılar için olmak üzere toplam 361 konutun sahipleri belirlenecek.


Yeni Şafak

Geri Dön