02 / 05 / 2024

TOKİ Kırklareli Demirköy’de 114 sosyal konut!

TOKİ Kırklareli Demirköy’de 114 sosyal konut!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirlinin yüzünü güldürecek ucuz konut müjdesi vererek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Bu adım son dönemde ciddi şikâyet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır” açıklamasında bulundu.



İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

Vatandaşları taksitle ev sahibi yapan bir konut projesi TOKİ 2022. Herkes Sosyal Konut Projesinin detaylarını merak ediyor. TOKİ 2022 vatandaşlara taksitle ucuza ev sahibi olma fırsatı sunuyor. 240 ay vadeli sosyal konut projesinin başvuruları başladı.

TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesinde bazı kesimlere öncelik verileceği duyuruldu. Öncelikli kesim ise, şehit yakınları, gaziler, emekliler ve yeni evlenen çiftler öncelikli olarak faydalanacak grupta. TOKİ ucuz sosyal konut projesinden yetim ve dullar da öncelikli grupta yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz.İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Hazırlıklar bitmek üzere önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız.’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ 2022 sosyal konut projesi hakkında, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığını tebrik ederek, "Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" açıklamasında bulundu.


Geri Dön