30 / 06 / 2024

TOKİ konutlarına başvuracaklar dikkat! Rakamlar güncellendi

TOKİ konutlarına başvuracaklar dikkat! Rakamlar güncellendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi' için geri sayım devam ediyor. TOKİ tarafından yapılacak olan konutlara başvurmak isteyen alt gelir grubuna yönelik şartlarda değişiklik yapıldı. Sınır 10 bin liradan 14 bin liraya çıkarıldı.



Ağustos ayının başında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Kabine Toplantısı'ndan önemli kararlar geldi. Toplantı sonrası konuşan Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, ev sahibi yapılacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki ay detaylarını duyuracağı proje ile son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesi beklenmekte. Ayrıca bu projede şehit yakınlarına, gazilere ve emeklilere ayrılan özel kontenjan gibi ilk defa evlenen gençlere de kota ayrılacak, gençler de projeden yararlanacak.


Geri Dön