29 / 04 / 2024

TOKİ kredisi hangi bankalardan alınır?

TOKİ kredisi hangi bankalardan alınır?

TOKİ uygun taksitlerle konut sahibi olma imkanı sunuyor. Uygun fiyat ve taksit tutarları ile konu sahibi olmak isteyenler TOKİ evlerini tercih ediyor. Peki TOKİ kredisi nasıl alınır? İşte ayrıntılar...



TOKİ uygun taksitlerle konut sahibi olma imkanı sunuyor. Uygun fiyat ve taksit tutarları ile konu sahibi olmak isteyenler  TOKİ  evlerini tercih ediyor. 

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ kuralarında konut sahibi olmaya hak kazanan kişiler, TOKİ tarafından belirlenen peşinat tutarını yatırmalı. Peşinat bedelinin ödenmesi için çeşitli bankalar vatandaşlara kredi imkanı sunuyor.

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konuların arasında TOKİ için konut kredisi alınıp alınmadığı. Peki, TOKİ için konut kredisi nasıl alınır? TOKİ kredisi nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

TOKİ kredisi hangi bankalardan alınır?

TOKİ kredisi nasıl alınır? 

TOKİ kuralarına katılarak konut sahibi olmaya hak kazanan kişilerin ilk önce peşinat tutarını yatırması gerekiyor. Bu peşinatın ödenmesi için bankalar TOKİ kredisi veriyor. TOKİ kredisi veren bankaların başında Ziraat Bankası ve Halkbank yer alıyor.

Ziraat Bankası TOKİ kredisi 

Peşinat bedeli ödemesi için Ziraat Bankası arracılığıyla kredi çekmek isteyen vatandaşlar için banka tarafından belirlenen bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar şunlar: 

TOKİ kredisi hangi bankalardan alınır?

-T.C. vatandaşı olmak,
-Kredi notunun uygun olması,
-Kredi ödemesini düzenli yapacağını garanti eden gelir beyanı, 
-3+1 konut için 18 yaşını doldurmuş olmak,
-2+1 konut için 25 yaşını doldurmuş olmak, 
-Konut projesinin yer aldığı bölgede en az 1 yıldır ikamet etmek,
-Daha öncesinde bankalardan konut kredisi çekmemiş olmak,
-Başvuru sahibinin ya da eşinin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, 
-Hane gelirinin en az 4 bin 500 TL olması gerekiyor.

Ziraat Bankası, TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunduğu kredide 240 aya varan vade imkanı bulunuyor ve krediye başvuruda bulunmak oldukça kolay.

Başvuru için gereken evraklarını hazırlayan vatandaşlar banka şubelerine giderek başvurusunu gerçekleştirebiliyor. 

Bankanın başvuruyu değerlendirmesinden sonra olumlu dönüş yapılan kişilerin TOKİ hesabına çekilen tutar yatırılmaktadır. 

TOKİ kredisi hangi bankalardan alınır?

Halkbank TOKİ kredisi 

TOKİ kredisi için Halkbank’a başvurulduğunda, başvurular buradan kabul ediliyor ancak, Ziraat Bankası’na yönlendiriliyor. Değerlendirmeyi yine Ziraat Bankası yapıyor. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde kredi tutarı Halkbank hesabına yatırılıyor.

TOKİ'den 562 TL'ye ucuz ev fırsatı!


Geri Dön