11 / 05 / 2024

TOKİ kuralı satış başvurusu nasıl yapılır? TOKİ kuralı satış başvurusu ne zaman başlayacak?

TOKİ kuralı satış başvurusu nasıl yapılır? TOKİ kuralı satış başvurusu ne zaman başlayacak?

TOKİ, bütçesi dar olan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ, kuralı satışlarına yakında başlayacak. İşte araştırılan detaylar!



TOKİ KURALI SATIŞ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), 24 ildeki kuralı satışlarına başlamak için gün sayıyor. TOKİ, 24 ildeki kuralı satışlarının başvuruları 18 Temmuz tarihinde başlayacak. 2+1 ile 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin liradan ve taksitleri 1.442 TL’den başlatılacak. Kuralı satışlara başvuru yapacaklar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabilecekler. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubeleri ile her il için tarihler de değişiklikler olmakla birlikte 18 Temmuz’da başlayacak, 4 Ağustos tarihine kadar kabul edilebilecek.

TOKİ KONUTLARINA KİMLER BAŞVURACAK?

Konutlara başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş ve T.C vatandaşı olması gerekmektedir. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan konut satın almamış olmaları gerekir. Buna ek kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak. Vatandaşlar kuralı satışa sunulan konutlar hakkında detaylı bilgilere www.toki.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2022  Marmaray  ücretleri ne kadar? 2022 Marmaray tarifesi!

Bankalar yarın açık mı? 13 Temmuz Çarşamba bankalar açık mı kapalı mı?

TOKİ’den ucuz konut atağı! 163 ile ev sahibi olunacak! İşte detaylar!

 


Geri Dön