09 / 05 / 2024

TOKİ ÖDEME TAKVİMİ! TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023? TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

TOKİ ÖDEME TAKVİMİ! TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023? TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

TOKİ konut kurasında isimleri çıkan kişiler, sözleşme ve ödeme takvimini araştırmaya başladı. İşte 2023 TOKİ sözleşmesine dair araştırılanlar!



TOKİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ çekilişlerinde hak sahibi olanlar belli olmaya başladı. Yapılan çekilişlerde adları çıkan ve ev sahibi olma heyecanı yaşayan pek çok kişi ödemeler ile ilgili takvimi sorguluyor. Sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlıyor. TOKİ henüz bir ödeme takvimi yayınlamadı.

TOKİ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANACAK?

TOKİ kura çekimi bitmesinin ardından kazanan vatandaşlar tek tek açıklanacak. Projeler netleştikten sonra ve temeli atılma töreninden sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılır. Konutlar hak sahiplerine yüzde 10 peşinat ile 240 ay vadeyle satılacak. TOKİ sosyal konut projelerinin belirlenmesi ile beraber binaların temelinin atılması ile beraber sözleşme imzalanarak ödemeler gerçekleşmelidir.

TOKİ TAKSİT VE ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

  • Projeye yeteri kadar talebin gelmemesi veyahut mücbir nedenlerden ötürü projenin gerçekleştirilemez ise bu durum başvuru sahiplerine bildirilir.

Konutlar;

  • Konut almaya hak kazanan kişiler, yüzde 10 peşinat ve240 ay vade imkanla satılacaktır.
  • Kurada adı çıkan vatandaşların konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez,
  • Bir önceki 6 aylık dönemdeki ise Memur Maaş Artış Oranı göz önüne alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılma yapılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece netliğe kavuşur.

TOKİ SÖZLEŞMESİ İMZALAMADIM NE OLUR?

TOKİ kurasında ismi çıkan kişiler eğer sözleşmesini imzalamazlarsa, banka komisyonu, damga vergisi ödemez ise ve bunun ile birlikte konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahibi vatandaşlarının konut alma hakları iptal edilme durumu yaşanır.


Geri Dön