05 / 05 / 2024

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!



TOKİ EV ÇIKMAZSA PARA İADE NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut kurasında ismi çıkmadığı için hak sahibi olamayan kişilerin başvuru için yatırdıkları bedelleri kura çekiliş tarihinden başlayıp, 5 iş gününün ardından iade edilmektedir.

TOKİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

TOKİ kuralarda hak sahibi olunmadığından ötürü başvuru adına yatırılan 500 TL IBAN'a iade ediliyor. Kuralarda ismi çıkmayan ve hak sahibi olmayan kişiler, TOKİ başvuru iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubelerinde de ve ATM'lerinden de iadeleri alabilecekler.

PARA İADESİ NEDEN UZUN SÜRER?

Para iadeleri, genellikle kredi kartına yapılmaktadır. Para iadesi işlemleri ortalama olarak da 15 iş günü sürmektedir. Bilhassa internet üstünden yapılan alışverişlerde iade sürecinin daha uzun olduğu görülmektedir. Zira ilk kısımda aldığınız ürünü kargo ile geri göndermeniz gerekiyor. Bu gibi ayrıntılar iade sürecinin daha uzun sürmesine sebep olmaktadır.

TOKİ KURADA İSMİ ÇIKANLAR NE YAPMALIDIR?

Öncelikle hangi proje için yazılmışsanız ve eğer adınız çıktı ise bu oradan bir daire sahibi olabilirsiniz anlamına geliyor. Ama inşaatlar bittikten sonra teslim kısmında bir kura çekilişi daha yapılacak ve hangi kat hangi daire size çıkar ise onun sahibi olacak ve orada oturabilirsiniz.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ çekiliş sonuçlarını öğrenmek için, öncelikle noter huzurunda isim listelerinin belirlenmesinden sonra Toki.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.


Geri Dön