22 / 05 / 2024

TOKİ peşinat ne zaman ödenecek? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ peşinat ne zaman ödenecek? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ peşinat soruları şu sırlarda sıklıkla sorulmaktadır. Kurada ismi çıkan kişiler, peşinat sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!



TOKİ PEŞİNAT NE ZAMAN ÖDENECEK?

TOKİ 2022 taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? sorusu sıklıkla bu aralar sorulmaktadır. TOKİ "İlk Evim İlk İş Yerim" projesine göre ilk etapta 250 bin konut olarak planlanan projede yüzde 40 indirimli satışa sunuldu daha sonra da evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu ile göre değişmektedir. Hak sahiplerinin belirleneceği kura tarihleri henüz belli değil ama konut ödemeleri ile ilgili merak edilenler netlik kazanmaya başladı.

Projenin inşaat seviyesi yaklaşık olarak yüzde 50’ye ulaştığı zaman sözleşmelere imza atılacak. Peşinatlar sözleşme aşamasında tahsil edilecek. Taksit ödemeleri ise sözleşmeyi takip eden ay içinde başlayacak. TOKİ hak sahipleri vade sayılarını kendi ödeme güçlerine göre en fazla 240 ay olmak üzere düzenlenebiliyor.

TOKİ ÇIKMAYAN PARASINI NE ZAMAN ALACAK 2022? 

TOKİ başvuru parasının iadesine dair TOKİ tarafından yapılan açıklamada, şu şekildedir; "TOKİ sosyal konut kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş gününden hemen sonra başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabilir.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ sosyal konutun iki taksit ve üzerinde ödeme yapmayan kişilere yani konut alıcılarına iki adet ihtarname gönderilmektedir, 30 günlük süre dolduktan hemen sonra banka aracılığı ile İdaremize tüm dosyaların gönderilmesiyle beraber yasal işlem süreci başlatılır. Dava sonuçlandığı zaman tahliye işlemi gerçekleştirilir.

TOKİ KURA ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ kura çekilişinde ismi çıkan kişiler, e-devlet sistemi üzerinden veyahut SMS ile bilgilendirme alacaklar. TOKİ çekilişinde adı çıkan kişiler, ilk olarak sözleşme imzalayacak. Sonra ise belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırıp ardından konut projelerinde hak sahipleri sözleşme imzalayacaklar. Daha sonra ise borçları bitene kadar devir işlemi gerçekleştiremeyeceklerdir.

ÖTV indirimi bu sefer güldürmedi! Peugeot güncel fiyatları ile kafaları karıştırdı!

Ucuz kasko nasıl yapılır? En uygun kaskoyu nasıl bulurum?

Yılbaşından önce müjde verildi! Asgari çalışana 3 gün sonra ikramiye yolu gözüktü! İşte detaylar!


Geri Dön