14 / 05 / 2024

TOKİ sosyal kont projesi detayları! TOKİ 81 ilde yeni sosyal konut projesi şartları nelerdir?

TOKİ sosyal kont projesi detayları! TOKİ 81 ilde yeni sosyal konut projesi şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projesi detayları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar!



TOKİ YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ ŞARTLARI!

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eylül ayında açıklanacak yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını ve İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası 50 bin ofisin dönüştürülerek konut olacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. TOKİ ile 81 ilde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını duyurdu.

'Üç adımda yeni konut hamlesi' başlığı altında yapılacaklar işlemleri dile getiren Bakan Kurum, paylaşımda şunları söyledi;

'Birinci adım: Sosyal konut projesi içinde TOKİ eli ile 81 ilde sosyal konutları yapılacak. Konut, konut arsası, sanayi siteleri olarak satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan belirlenecek. İkinci adımda ise emlak konut öncülüğünde kampanya bağlamında gayrimenkul firmaları ile konut kampanyası düzenlenecek. Üçüncü adım olarak da İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan veya satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konuta dönüşecek.

Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde de 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan belirlendi. Yaş aralığı ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine katılamadınız, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabilirsiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade olanağı olacak."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebildiği bir tutar olacağını kaydeden Bakan Kurum, "Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" diye konuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, daha önce Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak adına gece gündüz çalıştıklarını açıkladı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül" bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair detaylarını açıklayacak" dedi.

Ağustos 2022 en yüksek veren emekli promosyonu bankalar listesi! İşte 9 bin TL promosyon veren banka!

Emekli dev promosyon ödemesi! 15 bin TL promosyon ödemesi açıklandı!

Sağlık çalışanları dikkat! Bakandan sağlık çalışanlarına teşvik miktarı açıklaması!


Geri Dön